Brew By Numbers в светлината на прожекторите

Saison 01|01

Преди пет месеца фондът за развитие на Brewdog инвестирал две две перспективни пивоварни, едната от които Brew By Numbers . Тяхната пивоварна се намира в сърцето на Bermondsey, където са съсредоточени много малки пивоварни и известно също като “бирената миля на Bermondsey”.

Началото на Brew By Numbers дали двама домашни пивовари, които  изследвали границите при правенето на бира ( звучи познато ?). Повлияни от американските  IPA, изобилстващи от хмелове от новия свят и любов към белгийските стилове, техните бири прекрасно ги съчетават. BrewDog се срещна с едната половина от Brew By Numbers, за да провери какво се готви в Bermondsey.

BBNo1_-_mashing_in

“Инвестицията ни помогна много. BrewDog ни подкрепи финансово – с около една трета от целия ни капитал – което позволи на бизнеса ни да порасне, когато се преместихме в железопътното депо. От голямо значение беше и помощта при намирането на суровини за бирата. Тъй като сме малка пивоварна, понякога е трудно да се доберем до определени видове хмел.”

“Нашите бири се изследват в лабораториите на BrewDog, което също ни помага много. С новото оборудване, понякога нямаш представа каква реално ще е бирата, сравнено с това, каква би трябвало да е  теоретично. Можем да вземем нашата бира и да работим отзад напред,  измервайки алкохолното съдържание, горчивина и захарност, помагайки ни да се учим в движение. Ако имаме проблем, можем просто да им се обадим, защото Мартин и Джеймс са преминали по нашия път ( с тази разлика че на север е по-студено и по-мокро).”

“Надяваме се да пуснем нашето пилотно оборудване отново през следващите месеци. Чудесно е, когато екипът ни експериментира с рецептите, опитвайки различни вкусове и стилове. За нас е важно да продължим да се опитваме да направим нови и вълнуващи неща.”

BBNo2_-_malt_pouring

Фондът за развитие е създаден за да подпомогне и развие потенциала на малки пивоварни. Всяка пивоварна се сблъсква с различни пречки и взаимната подкрепа ни помага на всички да се развиваме.

“Едно от най-големите ни предизвикателства беше оборудването на пивоварната, което е адаптирано от съдове, използвани за производство на храна и напитки подбрано от една компания от Шефилд. Въпреки че имахме хора, които да свършат работата, ние самите проектирахме пивоварната. Тя има уникални характеристики и е определено оригинална, Ще е интересно да сварим Punk IPA в нашите съдове – една и съща рецепта може да доведе до интересни резултати, направена на различно оборудване.”

С над 50 регистрирани крафт пивоварни, Лондон е страхотно място за нов бизнес и BBNo вече си сътрудничи със съседите си. Наскоро направили джин saison с помощта на дистилерията Jensen  в Bermondsey и saisons с дюли с помощта на England Preserves.

BBNo3_-_hop_addition

“Всички си помагаме и споделяме. Наоколо има много пивоварни и компании произвеждащи храни и напитки. От началото не си търсехме място тук, но Evin от The Kernel, ( който Том нарича ” кръстникът на Bermondsey “) ни покани и всичко се нареди!”

“Нашият план за следващата година е да продължим да се фокусираме върху основното – да опитваме нови неща, постоянно да търсим нови предизвикателства, да увеличим екипа си и да създадем забавна работна среда. Надяваме се някой ден да създадем голяма компания, като BrewDog. Планирали сме много пътувания из Европа и САЩ, където да разглеждаме пивоварни, търсейки това, което ни харесва в тях и да направил план за идеалната наша пивоварна. Надяваме се, че следващата ни пивоварна ще бъде също толкова уникална, но не чак толкова самоделна!”

BBNo4_-_pouring_beer

Пробвали сме 24 различни бири от Brew By Numbers в баровете на BrewDog в UK, като Session IPA е особено популярна. Том споделя своето мнение, защо това е така – “хората искат да изпият максималното количество хмелов сок, без да припаднат!”

Фен ли си на BBNo!

Кой е любимият ти номер?

Тествай бирите на Brew By Numbers в България в BiraBar, София, ул. Париж 8