Бирата

Предлагаме традиционен английски Cask Ейл / Real Ale от пивоварната Fullers, направен на брега на Темза. Пивоварната Fuller’s Griffin съществува от 1828 г. и произвежда бира от над 160 години. Тя все още е семейна пивоварна . Ако пиете London Pride, може да сте сигурни, че той е направен именно тук, а не в някое подразделение на другия край на света.Пивоварна Fuller's Griffin

Ейлът се произвежда само от традиционни съставки – вода, хмел,ечемик и мая, без типичните за масовите бири царевични и оризови добавки. За разлика от популярния в България Lager, при този вид бира ферментацията става при по-висока температура и протича по-бързо. В края на ферментацията дрождите се събират на повърхността, от където идва и името “горна” или “висока” ферментация.

Получената бира често има плодов привкус, много по-силен аромат и е по-плътна.

Технологията за производство на Ейл дава възможност за получаване на много различни вкусове и разновидности, някои от които можете да опитате при нас в типичния им за Англия вид.

Fullers ESB

Съхраняваме нашата бира в специална изба, при правилния температурен режим, така че тя да достигне до вас в идеално състояние.

Ейлът се сервира при по-висока температура, в сравнение с Lager бирите, при което се усеща много по-добре аромата и вкуса . Не се използва допълнителен въглероден двуокис и затова бирата е изключително пивка.

За тези, които искат да експериментират, предлагаме и няколко вида изключителни бутилирани бири на Craft пивоварни като BrewDog и Mikkeller. При тях се използва комбинации от американски хмелове , които придават неповторими плодови вкусове и аромати.

brewdog

И разбира се българските Craft бири Гларус и Диво пиво, които са достоен конкурент на английските ейлове .