Запознайте се с Shepherd Neame – най-старата пивоварна във Великобритания, съществуваща от 1698 г.

Богатото наследство и потекло вървят ръка за ръка с това да си най-старата британска пивоварна. Но това не означава, че Shepherd Neame е застинала в миналото.

Пето поколение семейна пивоварна, тук рецептите и опитът се предават през поколенията, за да се получи бира, изпълнена с вкусове и аромати.

Shepherd Neame 1698 Logo

Сгушена между хмеловите  градини на Кент, Shepherd Neame   използва само най-добрия хмел, английски ечемичен малц и филтрирана през варовик  минерална вода от артезианския кладенец дълбоко под самата пивоварна. Знаковият за пивоварната хмел East Kent Golding  и  изключителните кентски ейлове са толкова уникални, че се ползват от закрилата на Европейския съюз.

Отвъд традиционните практики, тук постоянно се търсят иновации: от използването на различни видове хмел, до включването на нетрадиционни съставки.

Shepherd-Neame-Shop-exterior

Ейловете на  Shepherd Neame са налични за първи път в България от 28.12.2016 г. в BiraBar  , живи, нефилтрирани,  cask conditioned – точно както бихте ги опитали във Faversham, Kent , където се намира пивоварната.