Bermondsey : бирената миля на Лондон – Brew By Numbers, Kernel, Anspach & Hobday и още …

Бирената миля Bermondsey започва с  пивоварната  Kernel през 2009-та година, след което се разширява, включвайки още няколко пивоварни и магазин по продължението на Bermondsey, като разстоянието вече не е точно една миля.

Повечето от пивоварните в района отварят в събота като пъбове. Пивоварните от бирената миля Bermondsey са истинското място където се вари бирата.

bbn

Много от пътеводителите за милята започват от противоположния край на списъка с отличния пазар на Maltby Street, намиращ се точно до Southwark Brewing Company. На мен също ми допадна идеята да започна от там и да придобия усещане за най-добрите търговци на храна в Лондон и след това да продължа пътя си по протежение на милята.

Бях в Лондон наскоро и се заех с тежката задача да проуча всяка една от пивоварните по протежението на бирената миля на Bermondsey. Ето какво се получи.

Southwark Brewing Company

Започвайки от Southwark Brewing Company ще получите перфектното въведение в специалната атмосфера, която ви очаква. Разположена в железопътна арка близо до London Bridge, Southwark Brewing Company е новодошлият в тази част на града, отворена през 2014 г. Специалитетът им са каск ейловте, по което се различават от повечето от пивоварните от бирената миля Bermondsey, специализирани в IPA, APA, sour, saison, porter и други популярни сред крафт пивоварните стилове.

Както при другите пивоварни тук оборудването на пивоварната е пред погледите на всички. От едната страна има малък бар, където се налива каск ейл, заедно с достатъчно място с пейки и маси. Тъй като сме във Великобритания, можеш да застанеш на тротоара и да се наслаждаваш на питието си, докато гледаш околния свят – особено приятно посред зима, с неизбежния дъжд.

Много харесах Bermondsey Best, пример за традиционен английски ейл. Чудесна бира е и силно охмеления Golden Ale, сварен с микс от американски и английски хмелове.

southwarkbrewingcompany

Southwark Brewing Company

46 Druid Street
London SE1 2EZ
United Kingdom

Telephone: 020 3302 4190
Email: [email protected]
Website: http://southwarkbrewing.co.uk/

Отвoрена
Събота : 11:00am до 5:00pm

Anspach & Hobday / Bullfinch Brewery

Paul Anspach & Jack Hobday са експериментирали с домашно пивоварство преди да отворят Anspach & Hobday през 2014. След като получават много положителни отзиви от различни хора за домашните им варки, най вече за техния портър, те стартирали кампания в Kickstarter, за да съберат достатъчно пари за истинска пивоварна. Получили нужната сума, след което се обединили с друг нов играч – Bullfinch Brewery, които били заинтересовани да споделят мястото и така била родена пивоварната.

Тук ще намерите много стилове бира, но изпъкват тези, които се получават, когато пивоварната експериментира със силните си страни. Усетих истинска страст у хората с които говорих в пивоварната и що се отнася до Anspach & Hobday техният знаков портър е чудесен портър с нотки на кафе, шоколад и плодов кейк. Голям почитател съм и  на опушения brown ейл, който все още се доизпипва. Що се отнася до Bullfinch – те изпъкват към по-охмеления край на скалата, като техният IPA беше особено добър.

anspachhobday

Anspach & Hobday / Bullfinch Brewery

118 Druid Street
London. SE1 2HH
United Kingdom

Telephone: 0208 617 9510
Email: [email protected]
Website: http://anspachandhobday.com/

Отворена
Петък: 5:00pm до 9:30pm
Събота: 11:00am до 6:00pm
Събота: 12:00am до 5:00pm

The Bottle Shop

Концепцията е много проста – заедно с  2 или 3 наливни бири, има над 200 местни и чужди бутилирани бири в хладилниците, които можете да си купите за вкъщи или да изпиете на място. Много ми хареса уютното пространство на втория етаж. Истински се  насладих  на моята Popperipossa – вишнев стаут от пивоварната Derbyshire’s Buxton  и Стокхолмския Omnipollo.

thebottleshop

The Bottle Shop

128 Druid Street
London, SE1 2HH
United Kingdom

Telephone: 020 3490 9252
Email: [email protected]
Website: http://bottle-shop.co.uk/

Отворено
Събота: 10:00am до 6:00pm

Brew By Numbers

Продължавайки към по-класическата част на бирената миля ( под класическа имам предвид от 2013 г. ), стигате до Brew By Numbers . Тези момчета правят чудесни крафт бири и  са любимото ми откритие при последното му пътуване до Лондон.  Dave Seymour и Tom Hutchings създали Brew By Numbers през 2012 г. и бързо надминали капацитета на предишната си локация, благодарение на популярността на бирите им. Те са на сегашното си място от 2013 г. и няма изгледи популярността на бирите им да намалява.

Брандирането на бирите им е много добре направено. Харесах етикетите им, които показват стила и рецептата на бирата. Най-добрите бири на Brew By Numbers, според моето мнение са от стиловете saison и wit, с голямо разнообразие от комбинации между хмел и вкусове, които се предлагат на 6 крана и бутилирани. Акцентът на деня, в който ги посетих, бяха 0110 Classic Saison и 0703 бъз и лайм  Witbeer.

brewbynumbers

Brew By Numbers

79 Enid Street
London SE16 3RA
United Kingdom

Telephone: 020 7237 9794
Email: [email protected]
Website: http://brewbynumbers.com/

Отворено
Събота: 10:00am до 5:00pm

The Kernel Brewery

Основана през 2009 от домашния пивовар Evin O’Riordain, пивоварната Kernek е бабата на пивоварните от бирената миля Bermondsey. Специалитетите на Kernel  са IPA и светли ейлове с акцент върху хмеловите вкусове. Наистина се наслаждавах на няколко от техните бири, които всъщност се оказаха една и съща бира, сварена с различен хмел.  Не можете да оцените ефекта от различния хмел върху идентични бири, докато не опитате няколко последователно.

Има 8 наливни бири, заедно с разнообразие от бутилки, Освен IPA и светли ейлове, Kernel винаги предлага тъмни ейлове и портъри. Акцентът от посещението ми в  Kernel беше факта, че разбрах по-добре  различията при видовете хмел, използван в крафт пивоварството.

Обърнете внимание на работното време на Kernel, което е до 2pm. Това може да е проблем, понеже пивоварната е в средата на бирената миля и трябва да го имате предвид.

thekernel

The Kernel Brewery

Arch 11, Dockley Road Industrial Estate
London SE16 3SF
United Kingdom

Telephone: 020 7231 4516
Email: [email protected]
Website: http://thekernelbrewery.com/

Отворено
Събота: 9:00am до 2:00pm

Partizan Brewing

Partizan Brewing е една от най-малките пивоварни в бирената миля, но не позволявайте размерът и да ви отблъсне. Главният пивовар Andy Smith прави наистина добра бира, използвайки старото оборудване на Kernel. Както споменах, мястото е малко и ще стоите навън, но това не е толкова лошо, понеже ще почувствате местната атмосфера.

Що се отнася до бирите, предлагат се разнообразие от стилове, като фокусът е по-скоро върху уникалността, отколкото върху някой специфичен стил. Представете си коледен стаут, отлежал за 6 месеца в дъбови бъчви, сварен с вишни и подправки.

partizan

Partizan Brewing

8 Almond Road
London SE16 3LR
United Kingdom

Telephone: 020 8127 5053
Email: [email protected]
Website: http://partizanbrewing.co.uk

Отворено
Събота: 11:00am до 5:00pm

Fourpure Brewing Co.

Последната спирка е Fourpure, семейна пивоварна, основана през 2013. Тука няма никакви експерименти, а само основни бири от различните стилове, сварен с грижа и уважение към четирите основни съставки на бирата. Това не е никак лошо, тъй като бирите, които опитах, бяха наистина добри, особено техния овесен стаут.

Атмосферата във Fourpure е много приятна. Пиете бирата си буквално по средата на пивоварната и никой не се оплаква от масата за пинг понг, поставена там за всички желаещи да играят. В този край на бирената миля сте най-близо до до гарата на южен Bermondsey и за разлика от другите пивоварни, тази е разположена в склад, вместо в железопътно депо.

fourpure

Fourpure Brewing Co.

22 Bermondsey Trading Estate
Rotherhithe New Road,
London SE16 3LL
United Kingdom

Telephone: 020 7231 9763
Email: [email protected]
Website: http://fourpure.com/

Отворено
Събота: 11:00am до 5:00pm

EeBria Taproom

EeBria Taproom е нова добавка към бирената миля, която отвори след написването на този гайд. Тези момчета работят с над 100 пивоварни от Великобритания и предлагат много от бирите от кег или бутилка всяка събота. Барът е направен така, че клиентите да пият свежа бира от малки и големи пивоварни, като предлага постоянно променяща се селекция от пивоварни като Buxton, Moor, Cloudwater и Fyne, миниатюрни като Northern Alchemy, Deya и Fallen и всякакви крафт пивоварни по средата. В EeBria Taproom се провеждат и много събития като срещи с пивовари и различни игри.

EeBria-Taproom-3

EeBria Taproom

15 Almond Road
London SE16 3LR
United Kingdom

Telephone: n/a
Email: [email protected]
Website: http://eebria.com/

Отворено
Събота: 11:00am до 5:00pm

Mother Kelly’s

Mother Kelly’s не е част от бирената миля Bermondsey. Всъщност, той не се намира в Bermondsey, но когато посетих бирената миля за първи път, това е мястото, където приключих вечерта и понеже е очевидно, че тази, които са стигнали чак до тук се интересуват от крафт бира, реших да ви представя това бижу.

Mother Kelly’s е магазин и бар вдъхновен от Ню Йорк. Намира се в Bethnal Green и е едно от най-добрите места за крафт бира в които съм бил. 19 от 23-те крана са посветни на крафт бири от целия свят, а ако ви се пие нещо, което го няма наливно, има стотици бутилки покриващи всеки стил и държава, които можете да си представите. Можете да пиете бутилираните бири на място или да си ги вземете с вас.

motherkellys

Mother Kelly’s

251 Paradise Row,
London E2 9LE
United Kingdom

Telephone: 020 7012 1244
Email: [email protected]
Website: http://motherkellys.co.uk/

Отворено
Понеделни: 4:00pm до 11:00pm
Вторник – Четвъртък: 12:00pm до 11:00pm
Петък – Събота: 12:00pm до 12:00pm
Неделя: 12:00pm – 11:00pm

Източник : The City Lane